Ik ben Melanie Hanemaaijer. Ik ben reeds 25 jaar werkzaam als instructeur, sinds15 jaar heb ik mijn eigen hondenschool: Hondenschool Maassluis.

Mijn  liefde voor honden heeft uiteindelijk geleid naar het willen werken met honden, ze vooral te begrijpen en te accepteren als dieren met een eigen wil en eigen belangen. Ik ben bij Martin Gaus opgeleid voor instructeur. Daarnaast heb ik ook bij O&O diverse instructeurscursussen gevolgd. In Barneveld heb ik de opleiding kynologisch gedragstherapeut gevolgd. Daarnaast bezoek ik regelmatig seminars gericht op hondengedrag.  

In de training wordt gewerkt met positieve bekrachtiging, dit houdt in dat de hond wordt beloond voor het goede gedrag. Wanneer de hond ongewenst gedrag laat zien wordt dit indien mogelijk genegeerd of omgebogen naar juist gedrag. Het is belangrijk om de focus op het gedrag te leggen wat je wel wilt dat je hond doet in plaats op hetgeen waarvan je niet wilt dat hij doet. Voor veel mensen is dit een nieuwe en soms onwennige manier om je hond iets te leren. Deze methode vraagt om begrip voor de hond in zijn doen en laten, maar ook geduld om hem op deze manier iets te aan te leren.

Ik probeer de mensen op een andere manier naar hun hond te laten kijken.

Graag tot ziens bij Hondenschool Maassluis!