We gaan weer starten!

Door de versoepeling van de Corona maatregelen zijn we weer gestart. Wilt u starten met een cursus dan kunt u ons een mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. Uiteraard houden wij ons aan de huidige regelgeving. 

Van harte welkom bij Hondenschool Maassluis. Iedere hondenbezitter kan bij ons terecht voor de opvoeding of het aanleren van nieuw gedrag voor zijn pup of volwassen hond.  Wij begeleiden u om uw hond tot een vrolijke, sociale en vriendelijke hond te trainen. Wij werken in de training met het belonen van gewenst gedrag en het voorkomen of ombuigen van ongewenst gedrag. Een veelgestelde vraag is: moet ik mijn hond nu altijd blijven belonen met voertjes? Nee hoor. Het aanleren van nieuw gedrag wordt beloond, wanneer de hond dit gedrag beheerst, wordt de beloning afgebouwd. Dit noem je interval beloning. Je beloont enkel voor de beste prestatie. Een oefening die echter ALTIJD wordt beloond, is het "hier" komen. 

 

De beloning waarmee gewerkt wordt zijn over het algemeen voertjes. Het kan natuurlijk zo zijn dat uw hond thuis genoeg heeft aan een beloning zoals een vriendelijk woord, een glimlach of een specifiek woordje. Maar wanneer u met uw hond op het strand loopt en hij kan daar lekker z'n gang gaan, of u staat op het trainingsveld met 4 andere honden om u heen, dan heeft u een beloning nodig die opweegt tegen de verleiding van die omgeving. Dan is voer vaak de beste beloning.

Wist u dat wanneer u in het park loopt, u de hond bij u roept en hem aan de lijn doet, dat de hond dit ziet als een straf? U neemt hem namelijk zijn vrijheid af door hem aan te lijnen. De enige oefening waarvoor u uw hond altijd beloont, is de oefening hier. Want er is natuurlijk niets zo leuk als bij de baas te komen! 

Wilt u op de hoogte blijven van onze hondenschool? Like ons op Facebook.